субота, 6 листопада 2010 р.

Facebook



про соціальну мережу Facebook

Facebook почав  працювати 4 лютого 2004 року.
Доступ у Facebook відкрито для всіх користувачів у віці від 13 років, які мають  електронну пошту.

Функції Facebook

Facebook дозволяє створити профіль з фото, запрошувати друзів, обмінюватися повідомленнями, сповіщати інших користувачів про статус. Facebook також надає можливість створювати  групи  за  інтересами.

Facebook пропононує  функції, за  допомогою яких  користувачі мають  змогу  взаємодіяти один  з  одним. Середь  найбільш  відомих — віртуальне  підморгування, фотоальбоми и «стіна», на якій  друзі користувача можуть залишати  повідомлення.

Користувач може  контролювати рівень  доступу до  інформації, опублікованої на профілі, і визначати, хто має доступ до  тієї або  іншої  частини.

В 2007 році Facebook оголосив  про  ініціативу,  яка  дозволить стороннім  програмістам створювати  програми для певних  послуг і  заробляти  на  цьому. Ця  акція  дозволила інтегрувати багато  функцій(ігри,  інструменти обміну  музикою та  фотографіями), що  в  свою  чергу стимулювало  активність користувачів.

13 червня 2009 року у користувачів з"явилася  можливість самостійно  обирати адресу  своєї  сторінки (www.facebook.com/<выбранный_адрес>) в той час, коли в багатьох  інших  соціальних  мережах на сторінку  користувача  можна  потрапити  лише за  допомогою  ідентифікатора. Наприклад, на сайті Вконтакті також  введена можливість користувачем перейменувати  свій  каталог, і  відповідно, і  відповідно  отримати  обрану  їм  адресу.

20 червня 2009 року соціальна  мережа Facebook оголосила  про  запуск  російськомовноїверсії сайту. Користувачі  можуть  самостійно змінювати мову  інтерфейсу в  своєму  профілі.

Українська аудиторія найбільшої в світі соціальної мережі Facebook продовжує активно рости. Станом на 16 серпня кількість користувачів, які вказали Україну країною свого проживання, сягнула 505 тис.
Цікаво, що жінок, як і пів року тому поки що більше на Facebook, ніж чоловіків – 240 тис. проти 217 тис. (майже 50 тис. не вказали стать).

РОЗБИВКА УКРАЇНСЬКОЇ АУДИТОРІЇ FACEBOOK ЗА ВІКОМ:facebook-ukraine-audience-500

За 16 місяців – з квітня 2009 року українців на Facebook збільшилось у 8 разів. З початку 2010 року – у 2 рази.

Несколько интересных фактов о нынешнем Фейсбуке

Сьогодні Facebook — це:

— 400 млн. активних користувачів;
— 60 млн. новых статусів кожного дня;
— 3 млрд завантажених  фото кожного месяця;
— 50% користувачів авторизуються кожен день;
— 55 хвилин — середня тривалість сессії на сайті;
— 70% користувачів знаходяться за межами США.

0 коментарі:

Дописати коментар